Lovely Eastbourne

_DSC0134

Syyskuussa 2014 olin mukana jo toisella opiston järjestämällä matkalla Eastbourne School of English -kouluun. Viikko oli upea, täynnä kivoja kokemuksia, retkiä, ystäviä ja englantia. Sain uusia ystäviä Englannista ja Sveitsistä. Myös Ranskasta tuli yksi ystävä, joka asuu nyt Eastbournessa. Kansainväliset ystävät tuntuvat vauhdittavan omalta osaltaan englannin opiskelua ja antavat opiskelulle konkreettisen tarkoituksen.

Eastbourne School of English yhdistettynä englantilaisen perheen elämään antoi jälkeen hyvän annoksen englannin oppia ja ennen kaikkea motivaatiota jatkaa opiskelua myös Suomessa. Viikon aikana tutustuin moniin uusiin paikkoihin mm. Brightoniin jossa vierailin Jamie Oliverin ravintolassa. Retkiryhmässämme oli suomalaisia ja yksi sveitsiläinen, joten kaikki tapahtui englanniksi. Brighton oli miellyttävä kokemus, paljon pop-muotia ja erikoisuuksia.

Englanti on puutarhojen maa_DSC0071

Viikon ensimmäinen retki tehtiin Hailshamissa sijaitsevaan yksityiseen puutarhaan, Hailsham Grange Gardeniin. Hailsham Grange oli rakennettu vuosina 1701-1705 ja 1950-luvun puoliväliin asti rakennus ja puutarha palvelivat vieressä olevaa kirkkoa pappilana. Talon isäntä Noel Thompson kertoi meille puutarhastaan ja tarjosi meille mahtavan määrän kerrosvoileipiä ja valkoviiniä. Samalla retkellä kävimme tutustumassa myös  kuvassa olevan Butler’s Farmhousen puutarhaan. Esiteltyään upean puutarhansa, emäntä tarjoili meille tunnelmaan sopivasti englantilaisia kakkuja ja teetä.

Merenkulun historiaa ja shoppailua Portsmouthissa_DSC0294

Kokopäiväretken teimme Portsmouthiin, jossa tutustuimme Englannin merenkulun historiaan. Portsmouthissa on Nelsonin laiva HMS Victory. Kokemus oli hyvin mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen. Tunsin vahvaa kunnioitusta ja hämmästelin niitä puitteita, mitkä olivat 1700-luvun merenkulussa HMS Victorylla. Kokemus oli vahva, mutta toisaalta hauras, jos ajattelin niitä, jotka laivalla esim. sairastuivat. Nelson kuoli laivalla taistelussa 21. lokakuuta 1805. Nelsonin ruumis laitettiin whiskyä täynnä olevaan tynnyriin ja kuljetettiin hyvin säilyneenä Englantiin. Portsmouthissa on lisäksi hyvä shopping center sekä Spinnaker Tower, 110 m korkea näköalatorni. Kun liikut Englannissa, käväisepä joskus Portsmouthissa, et varmaakaan pety.

Lewesin historiallinen kylä_DSC0172

Lewesin kylässä oli Lewesin linna vuodelta 1069ja munkkiluostarin rauniot 1100-luvulta. Luostari koki julman tuhon Englannin sekavassa poliittisessa tilanteessa 1600-luvulla. Lewesissä on myös panimo Harveys Brewery ja paljon pieniä kauppoja. Lewes on viehättävä muisto vanhan ajan Englannista.

Unohtumaton Beachy Head_DSC0100

Kävimme jälleen myös Beachy Headillä. Paikka on lumoava ja täynnä tarinoita ihmiskohtaloista. Sää oli upea, joten koko ryhmä pääsi nauttimaan vihreistä nummista ja The Seven Sisters -kummuista, valtameren tuulesta sekä huikeista maisemista. Beachy Headin kävelyretken jälkeen ryhmä kokootui nauttimaan kylmät oluet.

Viikon aikana pääsimme kokemaan Beatles-keikan Eastbournen rannalla olevalla Band Standillä. Cover-bändi soitti kaikki Beatlesin hitit. Tunnelma oli mahtava, vapautunut ja iloinen. Porukat jammailivat lavan edessä. Olimme hetken jossakin 60-luvun kuplassa.

Teksti ja kuvat: Mika

 

 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliin Lovely Eastbourne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.