Huonekalujen verhoilua ja hyvää mieltä

SAMSUNG CSC

Kesäkuussa tuoleja verhoiltiin intensiivisellä 4 päivän kurssilla. Tässä oppilaiden mietteitä kurssista.

Verhoilua omiksi tarpeiksi

SAMSUNG CSC

Kuulin, että kesäkuussa järjestetään jälleen verhoilun tiiviskurssi. Hienoa! Voisin tehdä ruokapöydän tuolien päälliset uusiksi.  Siinä on iso työ, kun tuoleja on kuusi kappaletta. Lisäksi neljän päivän kurssilla on hyvä tekemisen meininki.  Tuolit valmistuvat ja niistä tulee samanlaiset, kun  jokainen tuoli valmistuu samaan vaiheeseen peräkkäisinä töinä.  Erinomainen kurssi tällaiselle työlle.

Kesäkurssi on mainio paikka tutustua myös muiden kurssilaisten töihin. Kun kurssi kestää neljä päivää, ehtii siinä tutustua myös muiden tekijöiden töihin. Niistä oppii valtavasti. Jokaisella kurssilaisella on erilainen työ  ja vaikka olisi samanlaisiakin tuoleja niin kaikki tuolit ovat yksilöitä. Pieniä vivahde-eroja tekemisessä tulee esiin. Tälläkin kurssilla oli k-tuoleja,  pikkutuoleja ja nojatuoleja eri vuosikymmeniltä. Joihinkin tuli joustimet toisiin vaahtomuovit ja joihinkin jouhta. Opettaja Heli neuvoo jokaista ihan kädestä pitäen. Ei tarvitse siis  pelätä eikö osaa. Eikä sitäkään tarvitse pelätä, että yön aikana unohtaa, koska Heli näyttää sitten taas aamulla, että näin se meni.

SAMSUNG CSC

Ja mikä tunnelma kurssilla on. Kaikki kurssilaiset ovat samanhenkisiä, tekevät itselleen jotain arvokasta. Suvussa kulkenutta tuolia, jolla on oma historiansa. Tai tuoli on löytynyt joltain kirpputorilta ja silläkin on historiansa, mikä selviää, kun sitä puretaan. Tuoli kertoo aina omaa tarinaansa.

Ensimmäisen päivän jälkeen ollaan jo tutustuttu toisiin niin, että heti aamusta alkaa jo kuulua iloinen puheensorina töiden lomassa.

Itse olen ollut jo useamman vuoden sekä talvi- että kesäkurssilla. Useampi tuoli on valmistunut. Aina yhtä mielenkiintoista on ollut ja myös tutustunut uusiin ihmisiin.

Kurssilla oppii myös arvostamaan verhoilijan ammattia. Se on käsityötä, jos mikä!

Teksti: Kaarina

Kesäverhoilua!

SAMSUNG CSC

Loman alku kului aikuisopiston verhoilukurssilla kesäkuussa ja ilmakin oli juuri sopiva viettää aikaa sisällä – neljä päivää hurahti nopeasti töitä tehdessä. Meitä oli mahtava porukka eri-ikäisiä ”leidejä” ja pari herraakin oli  joukkoon eksynyt!

Parasta kurssilla oli  intensiivinen tekemisen meininki, ajatukset pysyivät koossa ja oman tekemisen ohessa näki kun töitä valmistui ja oli tosi hyvä fiilis. Oppia tarttui myös muiden töistä ja monta hyvää ideaa isommista töistä. Omat k-nojatuolit, joista toinen valmistui, on jo käytössä ja toisen teen loppuun kotona.

Aina mukana kurssilla jos vaan mukaan mahtuu ja pääsee, tästä porukasta kuusi leidiä lähtee kesän mittaan Tallinnaan verhoilukankaan hankintamatkalle!

Teksti: Birgitta

Kuvat: Elina

Mainokset

Vastaa Huonekalujen verhoilua ja hyvää mieltä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.