Kielikurssi yhdessä nuoren kanssa

IMG_0377

Kira aloitti nuorena venäjän kielen opiskelun opistossamme yhdessä äitinsä kanssa. Tässä hänen tarinansa kielten opiskelusta kansalaisopistossa ja kertomus siitä mihin se sitten johtikaan….

Olen pitkään haaveillut, että saisin eri sukupolvia samalle tunnille yhdessä opiskelemaan, sillä kun itse 16-vuotiaana pääsin äitini kanssa opiskelemaan venäjää silloiseen Vantaan työväenopistoon aikuisten opiskeluryhmään, se oli minulle huikea kokemus!

Opiskeluintoa kansalaisopiston kurssilta 

Vanhempieni toiveista huolimatta en ollut koskaan suostunut koulussa ottamaan venäjää valinnaisaineeksi enkä varsinkaan vaihtamaan koulua toiseen sen vuoksi – eivätkä vanhempani minua siihen pakottaneet. Teini-ikäisenä minussa itsessäni heräsi kiinnostus oppia venäjää ja äitini päätti lähteä mukaan tähän harrastukseen.

Kansalaisopiston kurssilla sain kielen oppimisen ohella tilaisuuden harjoitella elämää aikuisten maailmassa, osana aikuisten ryhmää, ja ottaa itse vastuun omasta vapaaehtoisesta opiskelustani. Muistan, miten hienolta se tuntui! Se oli myös kiva tapa viettää yhteistä aikaa äitini kanssa ja tutustutti meidät toisiimme aivan uudella tavalla. Motivaationi innostavassa ja mukavassa opiskeluryhmässä kasvoi jatkuvasti ja opiskelin myös paljon itsenäisesti. Kaikki ylioppilaslahjarahanikin käytin venäjän yksityistunteihin Moskovassa, jossa kummitätini silloin asui.

Kielten opiskelu avartaa maailmaa – aina

Opiskeltuani viisi vuotta Vantaan työväenopistossa suuri unelmani toteutui ja pääsin opiskelemaan Helsingin yliopistoon venäjän kieltä ja kirjallisuutta. Venäjän kieli on avannut minulle ikkunan kiinnostavaan kulttuuriin, maahan, sen ihmisiin ja antanut uusia näkökulmia maailmaan. Myöhemmin se on avannut myös ovia moniin kiinnostaviin työpaikkoihin sekä Suomessa että ulkomailla.

Opettaminen on kuitenkin minun juttuni. Ehkä se, mitä itse koin nuorena työväenopiston kurssilla, oli minulle niin vahva kokemus. Se oppimisen ja yhdessäolemisen ja -tekemisen ilo, mitä kursseilla tapahtuu, on minusta loputtoman innostavaa!

Luokassa opetellaan nykyään puhumaan ja ymmärtämään

Kielten opiskelu on muuttunut valtavasti vuosien aikana. Nykyisin kielten opiskelussa korostuva kommunikatiivisuus tekee opiskelusta yhdessä vieläkin hauskempaa ja antoisampaa. Näiden uudenlaisten oppimateriaalien ja omien opiskelukokemusteni pohjalta syntyi idea kurssilleni V151481 ”Venäjän alkeet – perheen yhteinen harrastus!” Haluan tarjota myös muille mahdollisuuden samanlaiseen oppimisen ja yhdessäolon kokemukseen. Ja olen iloinen, että saan tehdä sen juuri Vantaan aikuisopistossa, missä omakin opiskeluni alkoi. Kurssilleni voi tulla perheenjäsenen, ystävän, kummilapsen tai puolison kanssa, tai ihan yksin, sillä kielten opiskelussa mukavaa on se, että jo heti luokassa pääsee luontevalla tavalla tutustumaan ihmisiin!

Ilmoittaudu kurssille!

Tarkempaa tietoa Vantaan aikuisopistossa 14.9.2015 alkavasta kurssista V151481 ”Venäjän alkeet – perheen yhteinen harrastus!” löydät linkistä https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=V151481.

Myös kaikille muille kielikursseille voit hyvin tulla yhdessä nuoren kanssa.

Teksti: Kira Sidorov

Kuva: Raija Lerkki

Mainokset

Vastaa Kielikurssi yhdessä nuoren kanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.