Koukuttava uusi harrastus – Geokätköily

Geokätköily1

Entä jos tänä syksynä kokeilisitkin jotain ihan uutta? Tutustuisit uuteen tapaan liikkua ja harrastaa luonnossa. Ottaisit haasteen vastaan ja tutustuisit lähiympäristöösi aivan uudesta näkökulmasta. Saisit ihan uutta sisältöä myös tutuksi käyneiden lenkkipolkujesi varrelle. Kiinnostuitko? Hyvä! Nyt kannattaa lukea lisää.

Aurinkoinen syyspäivä. Luonto on alkanut pukeutua syksyn väreihin. Ilma on raikas, mutta kuitenkin vielä sen verran lämmin, että ulkona on mukavaa viettää aikaa. Pohdit, että lähtisit ulos lenkille. Kävellen, sauvojen kanssa tai vaikkapa pyöräillen. Mikä sitten onkaan juuri sinulle mieluisin tapa liikkua. Usein lenkkeillessäsi kuljet tututksi ja turvalliseksi käynyttä reittiä. Lenkin varrella käännyt kolmannesta tienhaarasta oikealle, sitten hetken aikaa etenet suoraa tietä, sen jälkeen puiston läpi ja vasemmalle. Tai jotain muuta. Joka tapauksessa, tuttu reittisi ei ehkä anna sinulle enää niin paljoa virikkeitä kuin se parhaimmillaan voisi antaa.

Uutta mielenkiintoa ulkoiluun

Geokätköily on suosittu ulkoiluharrastus, jossa etsitään GPS-koordinaattien avulla geokätköiksi kutsuttuja rasioita luonnosta ja kaupunkiympäristöstä. Rasiat ovat eri kokoisia ja niitä on piilotettu vaikeusasteeltaan helpoista aina haastaviin paikkoihin. Harrastuksesta tekee yllätyksellisen se, että koskaan ei voi varmuudella tietää etukäteen millaista kätkötoteutusta on etsimässä. Geokätköilyssä yhdistyy luonnossa liikkuminen sekä etsimisen ja löytämisen riemu. Se on vähän kuin suunnistuksen ja aarteenetsinnän yhdistelmä. Geokätköilyyn liittyviä kokemuksia on mahdollista halutessaan jakaa harrastuksen omalla sivustolla yhteisöllisesti muiden harrastajien kanssa.

Alkuun pääset helposti

Geokätköily on harrastuksena helppo ja edullinen. Alkuun pääseminen ei vaadi erityistä osaamista, erityisiä varusteita tai esimerkiksi superhyvää suuntavaistoa. Se sopii kaiken ikäisille ja sitä voi harrastaa yksin, kaverin kanssa, ryhmässä tai vaikkapa yhdessä perheen kanssa. Se ei vaadi jäsenmaksuja tai sitoutumista. Sitä voi harrastaa juuri silloin kuin itselle sopii – kesällä, talvella, päivällä, yöllä. Vain mielikuvitus on rajana.

GEokätköily2

Vantaan aikuisopistossa toteutetaan syksyllä 2015 aivan uusi lyhytkurssi (Geokätköily tutuksi), jolla voit tutustua geokätköilyn alkeisiin ja opetella paikantamaan kätköjä. Rauhassa omaan tahtiisi geokätköilyä harrastavan opettajan johdolla.

Koukuttava uusi harrastus

Tule mukaan kurssille ja anna uuden harrastuksen viedä sinut mukanaan. Paikkoihin, joihin et ole koskaan aiemmin osannut edes kuvitella meneväsi. Tilanteisiin, mitkä saavat suupielesi hymyyn. Geokätköily vie sinut katsomaan upeita maisemia, tutkailemaan kalliomaalauksia, ratkomaan pulmatehtäviä, ihmettelemään museon kivijalkaa, valloittamaan rinteitä, kulkemaan kivikossa, kurkottamaan rakennuksen katonrajaan, kurkkimaan puiden juuriin ja/tai kiipeämään erilaisiin paikkoihin. Siinä muutamia esimerkkejä mainitakseni. Geokätköily tarjoaa jokaiselle jotakin. Tule mukaan ja koet sen itse.

Teksti ja kuvat: Riikka Siniluoto

Mainokset

Vastaa Koukuttava uusi harrastus – Geokätköily

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.