Altered book – hylkykirjan uusi mahdollisuus

altsu1a
Vanhan kirjan tuunaaminen uudeksi voi olla ihana seikkailu ja tutkimusmatka omaan luovuuteen ja uusiin käsin tekemisen taitoihin. Tarvitaan inspiroiva hylätty kirja, idea oman teoksen teemaan, terävä veitsi ja liimaa – näillä pääsee jo hyvään alkuun.

Ja kurssilla tähän tietysti liittyy kiva porukka, jossa jaetaan ideoita ja kannustetaan toisia. Innostavia teemoja kirjaan ovat esimerkiksi ystävät, perhe, lemmikit, matkat, harrastukset, jokin merkityksellinen elämän tapahtuma, unelmat tai vaikka kannanotto johonkin.

altsu2

Kirjamainen teos syntyy, kun sivuja liimataan aluksi yhteen vahvemmaksi pohjaksi, joille oma tarina alkaa rakentua kuvien, värien ja tekstien kanssa. Vanhasta kirjasta voi tehdä myös persoonallisen säilytysrasian tärkeille asioille tai veistosmaisen esineen. Yksi kiva tapa työstää kirjaa on käyttää sen omia kuvia hyväksi teoksen rakentamisessa. Esimerkiksi puoli vuosisataa varastossa pölyttynyt koulun värikasvio on saanut näin vielä yhden tilaisuuden.

altsu7a

Kirjoista poistettuja sivujakaan ei heitetä pois, vaan niistä syntyy kauniita pieniä paperikoristeita. Kirjoja on helposti ja edullisesti saatavilla, kirpputorit ja kierrätyskeskukset pullistelevat kirjoja, joten materiaalia löytyy varmasti!

tahdet

Teksti ja kuvat: Leena Ruoppa

Mainokset

Vastaa Altered book – hylkykirjan uusi mahdollisuus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.