Vakuuttava esiintyminen on aitoutta ja läsnäoloa

Kuva blogiin Sanna Laitinen

Työelämässä ja arjen eri tilanteissa meiltä edellytetään esillä olemista ja vakuuttavaa esiintymistä hyvin erilaisissa tilanteissa. Tilanne voi olla uuteen työpaikkaan siirtyminen, palaverin alustus, kohtaaminen asiakkaan kanssa, keskustelu kollegan, esimiehen tai työntekijän kanssa, seminaariesitelmä, puheen pitäminen sukujuhlissa tai uusista asioista kertominen harrastustoiminnassa.

Kokenutkin esiintyjä saattaa kokea esiintymistilanteet hyvin jännittävinä. Se on luonnollista, sillä usein emme voi varmuudella tietää tai ennustaa etukäteen, millainen tuleva tilanne on, keitä tilanteessa on mukana ja millaista tietoa tilanteessa mukana olevilla ihmisillä asiasta on. Voimme vain yrittää arvailla.

Liiallinen ja hallitsemattomalta tuntuva esiintymisjännitys saattaa estää meitä menemästä tilanteisiin, joissa meidän odotetaan olevan esillä. Se saattaa myös estää meitä olemasta oma itsemme. Vakuuttavuus esiintymisessä syntyy asiasisällön hallinnasta, yleisön tuntemisesta, kokemuksesta, mutta ennen kaikkea aitoudesta ja läsnäolosta. Esiintyminen on loppupeleissä vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa ja sitä pystymme harjoittelemaan.

Vantaan aikuisopistolla pääset harjoittelemaan vakuuttavaa esiintymistä, löytämään uusia lähestymistapoja omaan esiintymiseesi ja kehittymään entistä paremmaksi esiintyjäksi 11.11.2015 alkavalla Vakuuttavuutta esiintymiseen -kurssilla. Kurssi on kerännyt aikaisemmilta osallistujilta paljon positiivista palautetta ja monen osallistujan mukaan kurssista olisi hyötyä kaikille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja esiintymistaitojaan. Lämpimästi tervetuloa kurssille! Ilmoittautuminen: Ilmonet.fi koodilla V151577

Ps. Katso myös V151993 Miten ymmärtää paremmin työelämän vuorovaikutusta ja kehittää palautetaitoja? -kurssi ja ilmoittaudu mukaan!

Profiilikuva blogiin Sanna LaitinenSanna Laitinen toimii Vantaan aikuisopistolla vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen kouluttajana. Kurssien osallistujat ovat kuvanneet häntä asiantuntevaksi, kannustavaksi ja innostavaksi kouluttajaksi ja kursseja antoisiksi ja monipuolisiksi.

Mainokset

Vastaa Vakuuttava esiintyminen on aitoutta ja läsnäoloa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.