Tyttären kanssa sushikurssilla

Lähdin teini-ikäisen tyttäreni kanssa opettelemaan sushien tekoa. Ilta kului todella mukavasti puuhaten, ja sushia sai  kerrankin syödä niin paljon kuin sielu sieti. Ja kyllä se itsetehtynä ja tuoreena todella hyvää olikin.

How to roll a maki?

Toukokuisena perjantai-iltana minä, tyttäreni ja 9 muuta enemmän tai vähemmän toisilleen tuntematonta ihmistä kokoontuu Opistotalon keittiöön.

Ensimmäisenä opettaja tuo kaikille kupillisen vihreää teetä ja kertoo että ruokalistalla tulee tänä iltana olemaan lohi-avokado- sekä rapu-parsa-makeja (with a twist, both), sushi-kakkua, ramen-keittoa ja vihreäteejäätelöä. Opettaja kertoo tämän siis englanniksi! Miten mahtavaa käyttää kielitaitoaan todellisessa tilanteessa!

Oppilaat jaetaan kolmeen ryhmään ja työ alkaa.

Riisinkeiton luulisi olevan itsestään selvää kaikille suomalaisille ja kiinalaisen neuvot olen siihen kuullut aikaisemminkin, mutta japanilainen tarkkuus vie kyllä voiton. Huuhtele moneen kertaan, mittaa veden määrä tarkasti ja malta mielesi – älä availe kantta! Ja tässä vain muutama saamamme neuvo.

Kun riisin keiton salat on selvitetty ja tämä oleellinen aines kiehumassa, on aika valmistella muut tarvittavat aineet. Leikata kalat ja kasvikset ja keittää ravut.

SAMSUNG CSC

Ei niin herkullista… vielä.

SAMSUNG CSCNyt vaikuttaa jo paremmalta.

Opettaja Rika neuvoi makin rullaamisen saloja ja jaksoi muutenkin kärsivällisesti opastaa meitä.

SAMSUNG CSC

Ja kyllähän niitä rullia alkoi syntyä. Tällä kertaa teimme makeja, jossa riisi on ulkopinnalla.

SAMSUNG CSC Sushin pinnalle  tuli seesaminsiemeniä.

SAMSUNG CSC

Lopulta istuimme kaikki isoon pöytään ja vihdoin oli aikaa myös jutella – englanniksi, tietysti. Paikalla oli mielenkiintoinen kokoelma ihmisiä. Joku oli saanut kurssin lahjaksi ja  toinen tuli aviopuolison kanssa, ihan yksinäänkin oli moni kurssille uskaltautunut. Kurssin hinta-laatusuhdetta kovasti ylistettiin ja mahtavaa Rika opettajaa kiiteltiin.

Keittiön siivoamisen jälkeen opetuskeittiöstä vyöryi ulos todella tyytyväistä porukkaa. Kerrankin sai syödä sushia niin paljon kuin jaksoi.

Kaikille varmasti selvisi, kuinka tärkeää on keittää riisi oikein ja ennenkaikkea syödä se heti. Sushit olivat todella herkullisia, ja mikä tärkeintä, nyt uskallan tehdä niitä myös kotona. Ja niitä twistejä en tässä kerro, tule kurssille, niin kuulet.

 

Mainokset

Vastaa Tyttären kanssa sushikurssilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.