Tehdään hyvää yhdessä

Onnistuminen, uuden oppiminen, hyvän mielen tuottaminen – tätä  kaikkea Aikuisopiston kurssit tarjoavat! Hyvän olon tuottaminen ihmisille on oleellinen lähtökohta Aikuisopiston toiminnassa, ja uuden oppiminen on todistetusti yhdistetty hyvän mielen syntymiseen. Ei tämä matka kuitenkaan jää tähän, sillä opiston kursseilla voi tuottaa hyvää mieltä myös muille! Konserttien, näytelmien ja näyttelyiden lisäksi opistossa voi konkreettisesti ojentaa auttavan käden Autetaan ommellen ja neuloen –kurssilla.

Toiminta joka ei koskaan pysähdy

Vuodesta 2013 lähtien toiminut hyväntekeväisyyskäsityökurssi on tänäkin vuonna luonut ympärilleen erittäin innostuneen käsityöläisjoukon, ketkä tällä hetkellä yrittävät parhaansa mukaan nauttia kahvistaan opiston käsityöluokassa. Iloiset naurunpurskahdukset tekevät siitä vain välillä hieman ”haasteellista”. Kevään -16 kurssi alkaa olla lopuillaan ja huikeat 177 erilaista tuotetta ovat kohta valmiina lähtemään kohti tarvitsijoitaan, jotka tällä kertaa sijaitsevat SOS-lapsikylässä ja Ensi- ja turvakotien liitossa.

SAMSUNG CSC

Hyväntekeväisyyskäsitöitä

Näitä tuotteita on isoissa pinoissa pöydillä. Tuolla pilkottaa niin trikoovaatteita, neuleita, lapasia, sukkia kuin peittojakin. Kirjo on laaja! Eikä edes mitään perusversioita, sillä lapaset on kudottu siileiksi ja sukat tennareiksi, luoden aivan mahtavan kauniita töitä. Viime syksynä tällä samaisella kurssilla kudottiin ”hypistelymuffeja” palvelutaloon, joihin kaikki langat ja kankaat saatiin lahjoituksena. Valmiit tuotteet toivat hyvän mielen monelle vanhukselle.

Hyvä mieli hetkessä

Mutta mikä sitten saa oppilaat tulemaan tälle kurssille, vaikka kurssissa on pieni osallistumismaksukin? Kysyessä pöydän ympäriltä alkaa lennellä monia vastauksia:

  • ”Päivällä on eläkeläisen mukava tulla kurssille.”
  • ”Kurssilla on kotoinen tunnelma heti alusta alkaen.”
  • ”Uusien on helppo tulla mukaan.”
  • ”Kurssilla oppii valtavasti uusia asioita.”
  • ”Ei ikä- eikä osaamisvaatimuksia.”
  • ”Sosiaalinen tapahtuma – sopii yksinäiselle hyvin.”

Kuitenkin ennen kaikkea korostetaan hyvää jengiä ja mukavaa opettajaa. Naurava joukko lisää, että perjantai-aamuna ei jätetä tulematta opistolle kuin erittäin painavasta ja merkittävästä syystä.

SAMSUNG CSC

Työt suunnitellaan ja tehdään yhdessä.

Kurssi ei ole pelkkää puurtamista, vaan siihen kuuluu myös paljon muuta sosiaalista toimintaa. Vastaanottajajärjestöt päätetään yhdessä ja valituista järjestöistä käy ihmisiä luonamme kertomassa toiminnastaan. Osa kurssikerroista kuuluu erilaisilla retkillä esimerkiksi käsityönäyttelyissä tai käsityökaupoissa. Tämä kello 10 kahvi on myös oleellinen osa kurssin sosiaalista toimintaa, vaikka kaikki eivät aina maltakaan käsitöitänsä edes kahvin ajaksi keskeyttää.

Syksyllä alkaa taas uusi kurssi. Tule sinäkin mukaan tähän iloiseen seuraan oppimaan uutta ja tuomaa hyvää mieltä muille!

Teksti: Elina Vienamo ja Laura Willgren

Kuvat: Elina Vienamo

Mainokset

Vastaa Tehdään hyvää yhdessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.