”Kun kuulet äänesi yhtyvän muiden ääniin, tulee hyvä olo”

Kuoroharrastus tuo laulamisen ja musiikin tekemisen iloa sekä mukavan porukan, johon kuulua ja jonka kanssa harrastaa yhdessä. Sen, minkä moni kuorolainen jo tietää, ovat nyt useat tutkimuksetkin todentaneet –  kuorossa laulaminen tuottaa hyvinvointia ja terveyttä sekä pidentää ikää ja parantaa elämän laatua.

Kuorolaulu vähentää jännitystiloja ja poistaa stressiä

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiössä on havaittu, että monia nuoria aikuisia vaivaa esiintymisjännitys. Jännitystä pahentavat monet seikat, kuten kiireinen opiskelutahti ja juurettomuuden tunne uudella paikkakunnalla.

Kuorossa laulavat opiskelijat totesivat mm. että laulaminen ja itse musiikki auttavat rentoutumaan – kun kuulee oman äänensä yhdistyvän muiden ääniin, tulee hyvä olo. Kuorolaulu siis vähentää jännitystiloja ja poistaa stressiä. Monelle yksin esiintymistä kammoavalle kuorolaulu sopii erinomaisesti – yhdessä laulaminen tuntuu hyvältä, ei tarvitse olla siinä yksin, vaan muut ovat ihan samassa tilanteessa. Nykypäivän ihmisen elämässä on paljon koneen äärellä istumista ja sen välityksellä kommunikointia. Kuorossa taas ollaan oikeasti toisten ihmisten kanssa rinta rinnan tekemässä samaa asiaa.

Kuorolaulu on sosiaalinen harrastus

Useissa kuorolaulua käsittelevissä tutkimuksissa on havaittu, että valtaosa kuorolaulajista raportoi kuorolaulun edistävän heidän kokemaansa elämänlaatua sekä subjektiivista terveyttä ja hyvinvointia. Kuorolaululla on tulkittu olevan tasapainoista tunne-elämää edistäviä vaikutuksia. Kuorolaulua pidetään perustellusti sosiaalisena harrastuksena, jonka olennainen anti liittyy aikaisempien tutkimusten mukaan sosiaalisiin suhteisiin – monille laulajille itse musiikkia tärkeämpi seikka on mahdollisuus tavata ystäviä.

Seniorikuorolaiset voivat hyvin

Kuorolaiset olivat yleisesti ottaen keskiarvoa tyytyväisempiä sekä elämänlaatuunsa että terveyteensä. Sosiaalisten suhteiden kannalta kuorolaulu näyttää olevan monelle ikääntyvälle merkittävä harrastus. Näyttää siltä, että monille laulajille itse musiikkia tärkeämpi seikka on se, että saa tavata ystäviä. Kuorolaulajilla on tapana tukea toisiaan eri elämäntilanteissa. Kuoroharrastuksen kautta syntyy tärkeitä ihmissuhteita ja varsinkin yksin asuville kuoro tarjoaa sosiaalisia suhteita vahvistavan toimintaympäristön.

Tule sinäkin mukaan kuoroon

Vantaan aikuisopiston piirissä toimii monia kuoroja ja niihin otetaan jatkuvasti uusia laulajia. Kuoroilla on paljon toimintaa, konsertteja ja muita esiintymisiä.

Vantaan aikuisopiston kuorot

Kuoroja on kaikenlaisille ja kaiken tasoisille laulajille – löydä omasi! tarkemmat tiedot mm. harjoitusajoista ja –paikasta: www.ilmonet.fi.

 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliin ”Kun kuulet äänesi yhtyvän muiden ääniin, tulee hyvä olo”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.