Vantaan aikuisopiston kuorot

Vantaan aikuisopiston piirissä toimii monia kuoroja ja niihin otetaan jatkuvasti uusia laulajia. Kuoroilla on paljon toimintaa, konsertteja ja muita esiintymisiä.

kuoroja on kaikenlaisille ja kaiken tasoisille laulajille – löydä omasi!

Rekolan sekakuoro

rekolan-sekakuoro

Rekolan Sekakuoro on perinteikäs, suuri kuoro. Vuosi 2012 oli kuoron 60-vuotisjuhlavuosi. Kuorossa laulaa niin opiskelijoita kuin eläkeläisiäkin. Rekolan Sekakuoron ohjelmistoon kuuluu erilaista musiikkia klassisesta viihdemusiikkiin. Kuorossa vallitsee rento tunnelma ja hyvä yhteishenki.

”Laulu yhdistää ihmisiä”

Pekka Airaksinen Rekolan sekakuorosta kertoo: ”Kuorossa laulaminen on mitä mukavin harrastus minulle. Olen laulanut eri kokoonpanoissa jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Laulu yhdistää ihmisiä. Tämän harrastuksen myötä minulla on ollut mahdollisuus tutustua moniin, erilaisista taustoista tuleviin ihmisiin. Se on antanut minulle hienoja hetkiä näiden ihmisten kanssa, kun olemme valmistautuneet tuleviin konsertteihin. On hieno tunne, kun kauan harjoiteltu ehkä omille kyvyille vaativakin teos on viimein esityskunnossa.

Olen huomannut, että nuotinlukutaitoni on pikku hiljaa parantunut ja pystyn oppimaan harjoiteltavat kappaleet. Rekolan sekakuoron ohjelmisto on sopivaa myös aloittelijalle. Saamme moniin kappaleisiin äänitetyt stemmat, joita voi harjoitella itsekseen erilaisten älylaitteiden avulla. Kannustan kuorolaulusta kiinnostuneita tulemaan mukaan Rekolan sekakuoron toimintaan. Kynnys kuoron jäseneksi tulemiseen on tässä kuorossa matala. Riittää, kun olet innostunut laulamisesta ja tulet kokeilemaan, miltä kuorossa laulaminen tuntuu. Ehkä tämä on myös sinun juttusi. Tervetuloa mukaan.”

”Parasta on kun kuulee oman äänen soivan yhteen vierustoverin kanssa”

Tässä joitakin ajatuksia uudelta kuorolaiselta, Tuomo Kuosmaselta:

Mikä kuorossa laulamisessa on parasta? -Se kun kuulee oman äänen soivan yhteen vierustoverin kanssa ja taustalta kuulee tutun melodian sopraanojen laulamana.

Mitä kuorossa laulaminen antaa, mitä hyötyä? Kehittää monipuolisesti laulutaitoa. Siinä joutuu tsemppaamaan, että oppii täysin vieraan stemman. Aina ei melodian tunteminen auta – päinvastoin :).

Mikä juuri omassa kuorossa laulaminen on parasta? Rekolan sekakuorossa on hyvä henki ja koin jo ensimmäisellä kerralla, että olen tervetullut joukkoon. Muut kuorolaiset ovat huolehtineet hyvin käytännön asioista uuden kuorolaisen puolesta.

http://www.rekolansekakuoro.com/

Vantaan Naislaulajat

vantaan-naislaulajat

Vantaan Naislaulajat on toiminut vuodesta 1976. Kuoro on jo pitkään ollut Suomen suurin naiskuoro. Sen jäsenmäärä on n. 60. Ohjelmisto koostuu monipuolisesti perinteisistä naiskuorolauluista ja kirkkomusiikista viihteellisempään musiikkiin. Vuosittain järjestetään omien konserttien lisäksi yhteisiä tilaisuuksia ystäväkuorojen kanssa. Vierailut eri paikkakunnille, jopa ulkomaanmatkat kuuluvat kuoron toimintaan.

”Kuorossa tavallinenkin laulaja saa itse tehdä musiikkia, olla osana sitä”

Maije, Vantaan Naislaulajien pitkäaikainen jäsen kertoo: ”Minulle kuorolaulusta tuli, jos ei nyt elämää suurempi, niin kuitenkin elämään paljon hyvää tuonut harrastus. Koulussa lauloin tietysti kuorossa, mutta olin jo 35-vuotias, kun Vantaalle perustettiin naiskuoroa. Siihen pääsin ja siinä olen pysynyt. Musiikki tietysti on pääosassa. Kuorossa tavallinenkin laulaja saa itse tehdä musiikkia, olla osana sitä.

Kuorossa oppii uutta, stemmalaulamista, nuottienlukua, tutustuu hienoihin sävellyksiin ja niiden kautta runoihin, saa laulaa joskus muiden kuorojen ja orkesterien kanssa, tutustuu ”lajitovereihin” ympäri maata ja ulkomaillakin, oppii käyttämään koko kroppaansa hengityksen ja laulamisen edistämiseksi.

Laulu virkistää ja tekee hyvää muistille, kun opettelee ulkoa sanoja ja stemmoja. Kulunut sanonta varmaankin on, että kun lähtee kuoroon päivän töistä väsyneenä, niin sieltä palaa virkistyneenä ja henkisesti rentoutuneena. Oma kuoroni VNL on ainakin minulle henkinen koti. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa olen solminut kestäviä ystävyyssuhteita. Kuorossa ei tunneta oppiarvoja eikä varallisuutta. Tasapäisyys ei ole huono asia vaan kaikkia yhdistävä seikka. ”

http://www.vantaannaislaulajat.net/

Vantaan Kamarikuoro

vantaan-kamarikuoro

Vantaan Kamarikuoro on vuonna 1986 perustettu rohkeiden, taitavien ja nuorekkaiden laulajien joukko, jonka tekemisiä sävyttää hyvä musikaalinen pelisilmä ja voimakas yhteen hiileen puhaltamisen tahto.

Musiikillisesti liikumme hyvin laajalla alueella modernista kansanmusiikista jatsahtaviin joululauluihin, suomipoppiin, kirkkomusiikkiin ja perinteisiin kamarikuorokuoromusiikin helmiin. Harrastamme kuorolaulua tosissamme muttemme vakavasti. Meitä yhdistää halu tehdä hyvää musiikkia hyvin; muutoin olemme varsin sekalaista, joskus hieman sekavaakin porukkaa. Teemme musiikkia tavoitteellisesti, mikä tarkoittaa toisinaan kovaakin työtä ja hinkkaamista, mutta määrätietoisesta meiningistä huolimatta meillä on keskenämme varsin hauskaa!

http://www.kamarikuoro.com/

Eläkeläisten sekakuoro

elakelaisten-sekakuoro

40-hengen sekakuoro, joka esiintyy säännöllisesti joulu- ja kevätkonsertein – ohjelmistona 2-4 -äänistä perinteistä ja kevyempää ohjelmistoa. Ei koelaulua.

”En tiedä miksi laulaa lintunen, ja miksi jyräjääpi ukkonen.
Vaan itse tiedän laulavani, kun sävelet soipi rinnassani.”
(J.H.Erkko)

”Kuorossa laulaminen on elämäntapa”

Tikkurilan Eläkeläisten Sekakuoron Tuula Virtanen ja Taisto Lyly pohtivat yhdessä harrastustaan: ”Kuorossa laulaminen on elämäntapa. Kun kerran on mukaan lähtenyt vie laulaminen mukanaan niin että siitä ei malta luopua vanhanakaan, vaikka iän myötä tulee paineita siirtyä sopraanosta alttoon ja tenorista bassoon. Onneksi ikäihmisille on omat kuoronsa, joissa ikärasismia ei tunneta.

Kuorossa laulaminen on musiikkinautinnon lisäksi myös sosiaalinen tapahtuma. Sitä enemmän mitä vanhempia laulajat ovat. Harjoituksiin tullaan hyvissä ajoin, jotta kuulumisien vaihdolle jää riittävästi aikaa. Kuorolaulu tuo usein elinikäisiä ihmissuhteita ja auttaa jaksamaan arjen haasteissa.

Kuorossa laulaminen edellyttää kurinalaisuutta. Yksikseen voi laulella miten vaan, mutta kuorossa olet vastuussa kanssasi samaa ääntä laulaville ja koko kuorolle.  Stemmojen opettelu on aina aluksi puuduttavaa puurtamista. Yhden äänen kerrallaan kuuleminen ei juuri suo laulamisen iloa. Vasta sitten kun kaikki äänet yhdessä alkavat ”soida”, laulaja saa palkintonsa. Silloin sävelet soivat rinnassasi vielä pitkään harjoituksen tai esiintymisen jälkeen.

Me olemme laulaneet eri kuoroissa lähes koko ikämme ja saaneet siitä iloa ja kyvyn nauttia musiikista myös kuorojen ulkopuolella. Kaikissa kuoroissa on toiminut sama lainalaisuus. Jotenkin kuoro konserteissa ryhdistäytyy niin, että konserttiesitys on parempi kuin yksikään harjoituskerta. Kuorolainen näkee onnistumisen yleisöstä. Silloin kun yleisössä joku pyyhkii silmäkulmiaan tai puhkeaa onnelliseen hymyyn, tuntee että kuoro on onnistunut välittämään tunnelman sellaisena, kun lauluntekijä on sen tarkoittanut. Olemme levittäneen laulamisen ilosanomaa niin kuin eräs kuoronjohtajamme on kehottanut.”

Seniorisirkut

seniorisirkut

Lauluiloa ja laulutaitoa seniorinaiskuorossa. Kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille aloittelijoille tai aiemminkin hieman kuorolaulua harrastaneille mukavia ja tuttuja perinteisiä ja kevyempiäkin 2-3 -äänisiä lauluja.

Tikkurilan Mieskuoro

tikkurilan-mieskuoro

MIES, ANNA ÄÄNELLESI MAHDOLLISUUS! – jos olet musikaalinen ja tiedät omaavasi ihan hyvän lauluäänen, niin tule mukaan reipashenkiseen Tikkurilan Mieskuoroon. Vuonna 1972 perustettu 20-25 -henkinen mieskuoro. Ohjelmisto perinteisestä mieskuoro-ohjelmistosta monenlaiseen kevyempään.

http://www.tikkurilanmieskuoro.fi

Mieskuoro Vantaan Laulu

vantaan-laulu

Vantaan Laulu on tavoitteellinen, korkeatasoiseen musiikilliseen tasoon pyrkivä noin 20 hengen mieskuoro.

Ohjelmistomme on myös hyvin laaja. Se koostuu mieskuorolaulun ulkomaisista ja kotimaisista klassikoista, nykyajan taidemusiikista, perinteisistä mieskuorolauluista, mihin kuuluvat serenadit, juomalaulut ja isänmaalliset laulut, 1500-1600-luvun keskiaikaisista kirkollisista lauluista, viihdemusiikista, kotimaisista ja ulkomaisista iskelmistä, jotka ovat usein uudestaan sovitettu sekä myös barbershop-tyylin lauluista.

http://www.vantaanlaulu.fi/

Oltermannit –mieskuoro

oltermannit

Oltermannit on Vantaan Laulu –mieskuorossa aloittaneista laulajista kasvanut v. 1994 perustettu seniori-mieskuoro, Vantaan Laulun Oltermannit ry. Kuorossa on laulajia n. 30. Ohjelmisto valitaan seniorilaulajille soveltuvaksi. Säännöllisillä harjoituksilla pyritään mahdollisimman laadukkaaseen mieskuorolauluun ja nautinnolliseen musiikintekoon ja –harrastukseen.

Iskulauseemme on – kun miehet on poikia mieleltään, ei vanheta kukaan nyt ehdi …

http://www.oltermannit.net/

Löydä oma kuorosi

Kuoroja on kaikenlaisille ja kaiken tasoisille laulajille – löydä omasi! Tarkemmat tiedot mm. harjoitusajoista ja –paikasta: www.ilmonet.fi.

Kuorolaulu on hyväksi meille kaikille.

 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliin Vantaan aikuisopiston kuorot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.