Ryhtiä töissä kirjoitettaviin teksteihin

Jokainen meistä elää tekstien maailmassa, ja nykyään lähes työssä kuin työssä on kirjoitettava jos jonkinlaisia tekstejä tarjouksista raportteihin ja mainoksiin. Oikeinkirjoitusasioiden miettimiseen ja tekstin tarkistamiseen ei kuitenkaan tunnu jäävän sopivaa hetkeä, sillä samaa tahtia kirjallisen työn määrän kasvun kanssa huolelliseen kirjoittamiseen tarjolla oleva aika vähenee.

Toinen yleinen ongelma on, että kun kouluaikojen äidinkielen tunneista on kulunut vuosia, on vaikeampi ja vaikeampi muistaa, miten missäkin tapauksessa kuuluu kirjoittaa. Vantaan aikuisopiston Pilkut paikoilleen!  -kurssilla käydään läpi tyypillisiä kirjoittamisen ongelmakohtia ja korjataan aiemmin epäselviksi jääneitä tai unohtumaan päässeitä kielenhuollon osa-alueita. Kurssilla tutustutaan kielenhuollon teoriaan, mutta pääosassa ovat erilaiset harjoitukset − itse tekemällä asiat on useimmiten helpointa sisäistää.

Kielenhuoltosääntöjen kertaaminen tehostaa kirjoittamisprosessia, sillä ohjeiden automatisoituminen tekee kirjoittamisesta sujuvampaa kuin aiemmin. Kun pilkut ja yhdyssanat ovat hallussa, myös työn lopputulos eli valmis teksti antaa kirjoittajastaan ammattitaitoisen kuvan. Kurssi sopii työssään kirjoitustaitoja tarvitsevien lisäksi hyvin myös esimerkiksi opiskelijoille. Rohkeasti mukaan harjoittelemaan kannustavan opettajan johdolla!

Teksti ja kuva: Anna Rytkönen

Mainokset

Vastaa Ryhtiä töissä kirjoitettaviin teksteihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.