Iloa arkeen vapaaehtoistoiminnasta

Vapaaehtoistoiminnan positiivisista vaikutuksista on olemassa paljon tutkittua tietoa. Toiminnan merkitys syntyy ihmisten vuorovaikutuksesta. Kyse ei ole yksisuuntaisesta auttamisesta vaan yhteispelistä, mikä saa aikaan molemminpuolista iloa ja kiitollisuutta.

Vapaaehtoistoimintaa organisoivat monet tahot

Vapaaehtoistoiminnan malleja ja muotoja on tarjolla pilvin pimein. Yksistään Vantaan kaupungilla on jo kymmeniä erilaisia mahdollisuuksia. Kirjastot, koulut ja nuorisotilat ottavat mielellään uusia vapaaehtoisia. Kulttuuriluotsi toimii oppaana ja kannustavana kaverina henkilölle, jonka ei muuten tulisi lähdettyä kulttuurielämysten pariin.

Myös järjestöt ovat merkittäviä vapaaehtoistoiminnan organisoijia. Vantaalla esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset – POLLI järjestää monenlaista toimintaa. Keittopäivät ovat suosittuja kohtaamisia yhteisessä ruokapöydässä. Puhelinlangat laulaa -toiminnassa vapaaehtoiset kysyvät omaishoitajan kuulumisia puhelimitse.

Omasta kokemuksesta tiedän, että vapaaehtoistoiminta vanhusten ja vammaisten kanssa tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, esimerkiksi ystävänä, ulkoiluapuna tai avustajana. Toiminta on kirjaimellisesti ilon jakamista.

Osallistu tavalla joka sinulle sopii

Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa – ja juuri sillä tavalla kuin haluaa. Kannattaa olla rohkea ja ehdottaa itselleen mieluisia toimintamuotoja. Jos vanhainkodissa on totuttu pelaamaan aina bingoa, nitrodisko voi olla tervetullutta vaihtelua. Kun mummot ja papat nauraa hykertävät porukalla, tietää taatusti tehneensä päivän hyvän työn.

Vapaaehtoistoiminnan tori lauantaina 9.9. Myyringissä

Vaikeinta vapaaehtoistoiminnassa on aloittaminen. Vapaaehtoistoiminnan tori madaltaa mukaan tulemisen kynnystä lauantaina 9. syyskuuta kello 11–14. Myyrmäen Myyringissä (Vaskivuorentie 10 B, Isomyyrin 3. krs) voi tutustua järjestöjen ja Vantaan aikuisopiston vapaaehtoistoiminnan tarjontaan. Pop-up-kahvilassa on pannu kuumana.

Kotikulmilta voi löytyä ihan uudenlaista sisältöä elämään. Suosittelen!

Ari Liimatainen
viestintävastaava

Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
www.polli.fi

Mainokset

Vastaa Iloa arkeen vapaaehtoistoiminnasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.