vantaan aikuisopisto juhlakonsertti

Vantaan aikuisopisto 60 vuotta -juhlakonsertti

Kuluva vuosi 2017 on juhlavuosi sekä Suomelle että Vantaan aikuisopistolle. Suomi täyttää 100 vuotta, ja Vantaan aikuisopisto 60 vuotta. Opisto on juhlistanut kumpaakin merkkivuotta erilaisin kurssein ja tapahtumin pitkin vuotta, mutta erityisesti nämä painottuvat tälle syyslukukaudelle. Juhlamme huipentuu loppuvuonna erilaisiin tilaisuuksiin. Lauantaina 28.10. klo 17.00 järjestetään Opistotalon salissa Vantaan aikuisopisto 60 vuotta -juhlakonsertti. Konsertissa Vantaan aikuisopiston kuorot esiintyvät aikuisopiston juhlavuoden merkeissä mm. maakuntalauluin ja suomalaisin sävelin.

Kuorolaululla on pitkät perinteet sekä Vantaalla että aikuisopistossa. Useat kuoromme ovat viettäneet 30-, 40- tai 50-vuotisjuhlavuottaan äskettäin ja esim. Rekolan sekakuorolla on ikää kunnioitettavat lähes 65 vuotta. Se, että opiston monet kuorot ovat toimineet näin kauan, kertoo paljon kuorossa laulamisesta ja sen merkityksestä. Kuorossa laulaminen on musiikkinautinnon lisäksi myös sosiaalinen tapahtuma – kuoroharrastus tuo laulamisen ja musiikin tekemisen iloa sekä mukavan porukan, johon kuulua ja jonka kanssa harrastaa yhdessä. Tämä rakkaus musiikkiin ja yhdessä tekemisen ilo näkyy ja kuuluu niissä monissa joulu- ja kevätkonserteissa, joita kuorot järjestävät vuosittain ympäri Vantaata.

Eläkeläisten sekakuoro

Eläkeläisten sekakuoro

Keväällä 2016 kuorojen johtajat kokoontuivat pohtimaan yhdessä kuorojen toimintaa Suomi100-juhlavuotena. Tässä kokoontumisessa syntyi kuorojen kesken ajatus juhlistaa erityisesti opiston 60. toimintavuotta sekä opiston merkitystä ja tehtävää. Konsertilla halutaan juhlia kaikkea sitä, mitä Vantaan aikuisopisto ja sen kuorot toiminnassaan ovat ja sen kaiken voisi tiivistää siihen, mitä Vantaan aikuisopiston edellinen pitkäaikainen työntekijä ja rehtori, Kaisa Väyrynen, kirjoitti opiston 50-vuotissyksyn opinto-ohjelman pääkirjoituksessa: ”Aikuisopisto on oppimista varten, itsensä kehittämistä varten, nauttimista varten, tasapainon löytämistä varten, monipuolista tietojen ja taitojen hankkimista varten. Aikuisopisto on kohtaamista varten.”

Tikkurilan Mieskuoro

Tikkurilan Mieskuoro

Juhlakonsertissa esiintyvät Rekolan sekakuoro, Eläkeläisten sekakuoro, Vantaan kamarikuoro, Vantaan Naislaulajat, Seniorisirkut, Tikkurilan Mieskuoro, Mieskuoro Vantaan Laulu sekä Oltermannit-mieskuoro.

Tervetuloa nauttimaan suomalaisista kuorosävelistä ja laulamaan yhdessä maakuntalauluja kanssamme. Klikkaa itsesi osallistuvaksi Facebookissa!

TEKSTI: Ilona Tuovinen, musiikin ja ilmaisutaidon johtava opettaja

Mainokset

Vastaa Vantaan aikuisopisto 60 vuotta -juhlakonsertti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.