Tunnelmia tanssiesityksestä Tikkurilan lukiolla 30.11.

Marraskuun viimeisenä päivänä Tikkurilan lukion auditorio täyttyi kauniista asuista, harjoitelluista askelista ja liikkeistä sekä esiintymisen ilosta. Opistomme esiintyvät tanssiryhmät tarjosivat tunnin verran esityksiä, jotka eivät taatusti jättäneet ketään kylmäksi. Lavalla nähtiin sekä Suomi100-teemaisia esityksiä että marraskuun tuiskussa äkkilähtöjä kaukomaille.

Maria Särkivuoren ohjaamat ja koreografioimat Salsaton -ja reggaetonesitykset toivat tuulahduksen lämpimien maiden tunnelmista. Tiesitkö, että Salsaton on fuusiolaji salsasta ja reggaetonista?

 

Salsaton: Ay chico, ohjaus ja koreografia: Maria Särkivuori

Salsaton

Reggaeton-esityksessä oli hauskasti Suomi-teemaa yhdistetty lattarirytmeihin Sauna Caliente-ohjelmalla. Kappaleen esittäjä on suomalainen Kuubassa syntynyt artisti Norlan El Misionario, jonka kappaleessa nämä molemmat juuret kuuluvat, ja tanssiesityksessä ne molemmat myös näkyivät.

Reggaeton keskitaso, Sauna caliente, ohjaus & koreografia Maria Särkivuori

reggaeton1

Itämaisen tanssin jatkoryhmä Lumikuningattaret loisti ohjelmanumerollaan Vuodenaikatanssi, jossa liikkeen, musiikin ja valojen avulla saatiin kuuteen minuuttiin mahdutettua vuoden kulku ja ihanat vuodenaikamme.

Itämaisen tanssin jatko, Lumikuningattaret: Vuodenaikatanssi. Ohjaus & koreografia: Terttu Oivo

itämaisen tanssin jatko

Tämän päivän trenditanssi,  Twerk eli pepputanssi käynnistyi syksyllä isolla ryhmällä ja pääsimmekin näkemään esityksen muodossa, mitä twerk-kurssilla on syksyn aikana treenattu.

Twerk alkeet, koreografia & ohjaus: Tuula Malo

Twerk

Burleskitanssi on ollut Opistossa suosittua jo useamman vuoden. Tätä näyttävää ja räväkkää tanssimuotoa harrastaa viikottain Opistotalolla yli 60 naista. Lavalla nähtiin kymmeniä harrastajia ja viisi eri burleskinumeroa. Esityksissä virittäydyttiin joulutunnelmaan sekä tanssittiin Suomi-klassikoiden tahtiin. Koko esitys päättyi kaikkien Burleskitanssijoiden toteuttamaan Suomi100-potpuriin, joka kuvasi naisen seksuaalisuuden muutosta itsenäisyytemme aikana.

Burleski alkeisjatko: Santa baby, koreografia & ohjaus: Anna Niinimäki

burleski al

Burleskiryhmät: Suomi100 potpuri: ”Sukkulaveenukseen”, korografia & ohjaus: Anna Niinimäki

Burleski

Suomi100 potpurin päätös

Suomi100

Suuret kiitokset työpanoksesta taitaville opettajille, rohkeille tanssijoille, valojen ja äänien parissa toimineille Mikolle ja Juliukselle, juontaja-Inkalle, kuvaaja-assari Marialle, valokuvaajille Antti-Jukka Tuomelalle sekä Sonja Lahtiselle, yleisölle  ja Tikkurilan lukiolle upean tilan lainasta.  Oli upeaa katsoa esityksiä, kun näki, miten esiintyjät nauttivat ja laittoivat itsensä täysillä peliin. Hyvät ihmiset: tanssikaa ja käykää katsomassa tanssia, se kannattaa! Päätänkin tämän kirjoituksen Jorma Uotisen sanoihin:

”Tanssin voima on hetkessä tässä ja nyt. Ei ole mennyttä eikä tulevaa, hetken ainutlaatuisuuden oivaltaminen syventää kokemusta, jättää jäljen iholle ja kehon muistiin.”

Teksti: Niina Sinko

Kuvat: Antti-Jukka Tuomela

 

Ps. Muistattehan, että ilmoittautuminen on alkanut tanssin ja liikunnan kursseilllemme osoitteessa ilmonet.fi.

Mainokset

Vastaa Tunnelmia tanssiesityksestä Tikkurilan lukiolla 30.11.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.