Rakennettu – Pisto-gallerian näyttely kuvastaa ihmisen halua levittäytyä, rakentaa ja hallita

Juho Nikkilän näyttely Rakennettu on esillä opiston taidekeskuksen Pisto-galleriassa 9.1.-2.2.2018.

Aikana, jolloin kuvamanipulaatio on helppoa ja yleistä, valokuvan todistusvoima on hävinnyt. Kuva voi valehdella enemmän kuin tuhat sanaa.

Pisto-galleriassa esillä olevissa töissäni manipuloin valokuvia digitaalisesti ja käytän niitä materiaalina teoksiin, jotka kuvastavat ihmisen halua levittäytyä, rakentaa, kontrolloida, kasvaa, tuottaa ja hallita. Leikittelen useiden valokuvien kanssa, jotka lähtevät yhdessä muodostamaan epämääräisiä tiloja ja abstraktin kanssa flirttailevia kokonaisuuksia.

Olen myös silloin tällöin yhdistänyt fraktaalikuvioita töihini. Ne ovat teknologian ja matemaattisten funktioiden tuotoksia. Fraktaalit voi nähdä kaaoksen muotokuvina. Töissäni fraktaalit symboloivat myös jatkuvuutta, toistuvuutta ja kompleksisuutta.

Taide mahdollistaa sanojen ohi ulottuvan ilmaisutavan. Minulle kuvataide on tapa ihmetellä maailmaa ja tutkia sitä vapaasti. Mitä enemmän tutkii, sitä enemmän kysymyksiä nousee esiin – aivan kuten fraktaalikuviossa tulee loputtomasti esiin mielivaltaisen pieniä rakenteita, kun sitä lähtee tarkastelemaan lähemmin.

– Juho Nikkilä

KUVA: Juho Nikkilä

Taiteilijasta

Juho Nikkilä on v. 2009 Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteen maisteri. Vuosina 2013-2015 hän suoritti Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen muuntokoulutuksen opinnot. Median murroksesta ja tähän liittyvistä mahdollisuuksista kiinnostunut Juho aloitti Vantaan aikuisopistossa median ja tietotekniikan johtavana opettajana syksyllä 2016.

Kuvataide on ollut jatkuvasti lähellä Juhon sydäntä, ja luonnoslehtiä kulkee hänellä aina mukana, jotta ideat voi ikuistaa heti tuoreeltaan. Näyttelytöissä toteutusvaiheen välineinä ovat olleet kamera ja tietokone, mutta perinteinen piirtäminen ja joskus myös maalaaminen pysyvät yhä mukana kuvallisissa seikkailuissa. Pisto-gallerian näyttelyn töissä ei ole alku- eikä päätepistettä; enemmänkin työt ovat ote prosessista, joka jatkuu halki elämän.

Rakennettu Pisto-galleriassa 9.1.-2.2.2018

Galleria sijaitsee opiston taidekeskuksessa (Lummetie 4, Tikkurilan kirjastotalo). Näyttely avoinna: ma klo 14-20, ti-to klo 10-20, pe klo 10-13.30 ja la klo 10-14

Tervetuloa!

Mainokset

Vastaa Rakennettu – Pisto-gallerian näyttely kuvastaa ihmisen halua levittäytyä, rakentaa ja hallita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.